Forfatterforedrag: Anna Prai – Hvor peberet gror

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 kr.
Arrangører
Hvidovre Kulturråd
Målgruppe
For alle
Litteratur

Forfatterforedrag: Anna Prai – Hvor peberet gror

06.11.19
Kom til spændende foredrag med forfatter Anna Prai på Hvidovre Hovedbibliotek.

Med forfatteren bag

Foredraget med forfatter Anna Prai giver dig et spændende indblik i, hvordan hendes første bog, ”Hvor peberet gror” er blevet til. Bogen er baseret ud fra breve fra et familiemedlem, som nu er blevet samlet og skrevet sammen med andre fakta fra den tid. Bogen er blevet rost til skyerne og er rigtig spændende læsning. Da foredraget handler om, hvordan bogen er blevet til, er det ikke et krav at have læst bogen.

Forlagsbeskrivelse:
”Hvor peberet gror” er en skildring af livet som dansker i briternes kolonistyre i Østen – fra 1920’ernes privilegerede overklassetilværelse til 1930’ernes dybe økonomiske og sociale nedtur. Samtidige kilder, breve og dagbøger giver os første parket til vor tids største dramaer med en række danskere. Bl.a. handelsmanden Johs Olsen fra Det Østasiatiske Kompagni – og andre, der var udsendt for danske succesforetagender i den britiske kronkoloni, Straits Settlements, samt British Malayer, i årene 1923-1946. Vi får et ærligt og unikt indblik i tilværelsen og medaljens bagside som udsendt hvid mand i slutningen af imperialismens æra, og hvad det betød for det lille samfund, og særligt den herskende race- og klasseskel, da verdensmarkederne brød sammen en oktoberdag i 1929. Den Store Depression ansporede mange til at vende hjem til fædrelandet og helt skifte livsbane – dog uden nogen af dem kunne undslippe aksemagternes besættelser.

Billetter kan købes på Hvidovre Kulturråds Facebookside @HvidovreKulturrad eller på HvidovreBibliotekerne. Der lægges et billetgebyr på 5 kr. oven i billetprisen.