Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 kr. (+ 5 kr. gebyr)
Lokalitet
Kulturhus Risbjerggaard
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Musik

Foredrag om Steppeulvens Eik Skaløe

13.09.22
Dansk rock fylder 55 år: Steppeulvenes finurlige ordsmed bliver vakt til live, når forfatteren Jan Poulsen besøger Kulturhus Risbjerggaard

Alle kan synge med på ”Itsi-bitsi, tag med mig til Nepal”, men kun de færreste kender manden bag, som med sine fantasifulde tekster støbte fundamentet til den dansksprogede rock, hvor Steppeulvenes lp Hip udkom i 1967 og i dag nyder evergreen-status. Pladen blev genudsendt for nogle år siden under stor opmærksomhed i medier og på hitlisten, og en spillefilm om Steppeulvene kunne ses i biograferne.

Eik Skaløe er den største myte i dansk musik. Han døde under usædvanlige omstændigheder i Indien i 1968, blot 25 år gammel, men hvem var han? Hvor kom han fra? Hvorfor skrev han, som han gjorde? Og hvad lavede han, når han ikke var steppeulv?

Forfatteren Jan Poulsen satte sig for at finde svar på de mange spørgsmål og foldede dernæst den fantastiske fortælling ud i bogen Eik Skaløe. Spejder og steppeulv på baggrund af interviews med godt 100 personer, som var tæt på Eik Skaløe: Forældre, familie og venner i ind- og udland, skole- og spejderkammerater, bekendte i det kriminelle stofmiljø, kulturlivet og på 1960’ernes musikscene, heriblandt de tre andre Steppeulve. Og ikke mindst folk, der – lige som Eik Skaløe – var blandt de første, der rejste mod øst og var med til at brolægge the hippie trail.

Nu kommer Jan Poulsen til Hvidovre i 55-året for udgivelsen af HIP for at fortælle historien om Eik Skaløe, Steppeulvene og den ikoniske lp.

Jan Poulsen har også skrevet bøger om bl.a Sort Sol, Dansk punk, Dizzy Mizz Lizzy, David Bowie og senest om Iggy Pop.

Foredraget finder sted i Kulturhus Risbjerggaard tirsdag den 13. september 2022. Foredraget starter kl. 19.00, og barens personale vil stå klar til at servere når dørene åbnes kl. 18.30. Der vil være unummererede siddepladser.

Forsalg: 75 kr. // dørsalg: 95 kr.
Der lægges et billetgebyr på 5 kr. oven i billetprisen.