Grafik: Mjød - verdens ældste vin

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75,00 kr (+ billetgebyr DKK 5.00)
Lokalitet
Lille Friheden
Lille Friheden 1
Arrangører
Hvidovre Kulturråd
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Teater

Hvidovre Kulturråd: Mjød - verdens ældste vin

22.10.20
Hvidovres borgere kan se frem til en spændende og velsmagende aften til dette foredrag om mjød – verdens ældste vin og gudedrik.

Du har helt sikkert hørt om mjød, og forbinder det nok med vikinger. Men ved du, hvor mjød oprindeligt stammer fra – og har du nogensinde smagt denne skønne drik?

Kom og hør når forfatter, brygger og foredragsholder Søren Lyshøj, fortæller om mjød – både ud fra historiske kilder, men også fra de fantastiske nordiske sagn. Han er forfatteren bag bogen ”Mjød – verdens ældste vin” (2016).

Søren fortæller om denne gudedrik – der optræder mange gange; både i vores danske historie, men også i vores gamle sagn. Vi får også en indsigt i bryggeprocessen – helt fra bien på den første forårsblomst, til den færdige mjød. Mjød er en vin, som er brygget på honning og kan brygges i mange forskellige varianter. Mange tror desværre, at det er en øl, og er slet ikke klar over de mange muligheder, der ligger indenfor mjødbrygningens verden. Dette er et af de mange emner, som Søren Lyshøj berører i foredraget.

Undervejs vil der være smagsprøver på Sørens mjød, med mulighed for at stille spørgsmål.