Jeg pakker mit bibliotek ud

Om dette arrangement

Lokalitet
Galleriet, Hovedbiblioteket
Danmark
Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Tickets
Billetsalg lukket
Udstilling

Jeg pakker mit bibliotek ud

04.10.18
I billedkunstneren Kamilla Jørgensens reol står blandt andet "Den danske salmebog" og Inger Christensens "Sommerfugledalen".

Forestil dig Den Danske Salmebogs 791 sange rullet som cigaretter, eller et hulrum udskåret i Virginia Woolfs roman A Room of One’s Own til opbevaring af bittesmå personlige hverdagsting eller forsatspapirer fra bøger arrangeret som plantegninger, der illustrerer, hvordan man vandrer fra den ene bogs rum til det næste.

Jeg pakker mit bibliotek ud refererer til Walter Benjamins tekst Ich packe meine Bibliothek aus og er en billedfortolkning af nogle af de værker, der står i billedkunstneren Kamilla Jørgensens bogreol. 

Kamilla Jørgensen tog, inden hun blev billedkunstner, en bachelorgrad i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Efter hun i 2017 dimitterede fra Aarhus Kunstakademi, gjorde hun sig bemærket med sine billedkunstneriske fortolkninger og transformationer af eksisterende litterære værker. 
Hun opererer i et visuelt formsprog, der betjener sig af film, digitale medier, objekter, billeder og installatoriske greb. Gennem værkernes transformerende karakter lykkes det hende at fravriste originalværkerne nye betydninger og derigennem ’rokke’ ved vores forestillinger om, hvad kunst og litteratur er for nogle størrelser, og hvordan de kan mødes og befrugte hinanden i en form for ’udvidet mental og fysisk tilstand’.

Jeg pakker mit bibliotek ud handler, som også tidligere udstillinger af Kamilla Jørgensen, om litteraturen og dens rum: Det immaterielle såvel som det fysiske; papiret, den todimensionelle ’beholder’, som stiller litteraturen til skue. 
Udstillingen bearbejder naturligvis også det tredimensionelle rum: bogen, hvor højde, bredde og dybde kombineres til de forskelligartede bogformater, som litteratur opbevares i, og anskueliggør mulige forskydninger i vores hjerner og ud i det fysiske udstillingsrum.

Jeg pakker mit bibliotek ud kan ses 4. oktober – 27. oktober i Hovedbibliotekets åbningstid.

Fri adgang