Morten Modin og Andreas Rasmussen
Morten Modin og Andreas Rasmussen

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Galleriet
Target
For alle
Udstilling

Morten Modin og Andreas Rasmussen

08.05.19 - 27.06.19
Billedkunstnerne Morten Modin og Andreas Rasmussens installation, som er ét stort relief, dækker begge vinduer i udstillingsrummet og skal primært ses udefra.

90.72 Plastisk Plateau

Billedkunstnerne Morten Modin og Andreas Rasmussen arbejder begge med en undersøgende tilgang til materialitet, teknikker og dets mulige nye relationer i det kunstneriske rum.

I maj og juni måned kan man opleve deres installation 90.72 Plastisk Plateau på Hovedbiblioteket.

Med udgangspunkt i bibliotekets udstillingsrum har Morten Modin og Andreas Rasmussen i fællesskab skabt et stedsspecifikt værk, der undersøger fysiske fænomenologiske oplevelser, som pendulerer mellem et abstrakt og figurativt formsprog.

Værket hedder 90.72 Plastisk Plateau og består af et relief på 6x3 meter i polystyren. Relieffet optager hele vinduespartiet i udstillingsrummet og fungerer som en indskudt væg – et rumligt indgreb, der på den ene side består af en kultegning lyst op af grønt neonlys og på den anden side et udskåret relief.

En varm tråd føres ind i polystyren og brænder langsomt materialet bort. Med tiden bliver disse fragmentariske aftryk til et sammenhængende relief af plateauer, der ved hvert niveau dykker dybere ned i den menneskelige gestik og psyke og dens påvirkning af et uforgængeligt og tidsløst materiale.

På modsatte side benyttes omvendt det afbrændte materiale, det forkullede træ. Når kullet trækkes hen over polystyren, virker det genstridigt og unaturligt og optegner vibrerende øjeblikke mellem tvivl og beslutsomhed.

Udstillingen 90.72 Plastisk Plateau kan ses fra den 8. maj til 27. juni i Hovedbibliotekets åbningstid.