Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Udstilling

At rejse er at se - og skabe kunst

16.09.23 - 27.10.23
På denne udstilling er det Jette Nordbergs malerier og bronzeskulpturer, der er i centrum – alle inspireret af kunstnerens mange rejser i udlandet.

Jette Nordberg

”Det er blevet til 5 kontinenter og 36 lande, hvor jeg har set, oplevet og mærket forunderlige ting. Ofte har jeg tænkt, at ingen har set noget smukkere eller mere rørende, eller mere forunderligt end det, jeg har mødt, set og været i,” siger Jette Nordberg.

Hun bruger sine mange indtryk fra verden i sin kunst, som både er to- og tredimensionelle. Udover malerier skaber hun skulpturer i bronze, i ler, i glas og andre materialer.

Når lys og skygge skaber samhørighed

”Når jeg oplever mennesker fra andre oprindelige kulturer, begejstres jeg over de fantastiske måder, de udtrykker sig på. Når jeg er i øde naturområder, der overvælder, reflekterer jeg konstant over sansernes brug af lys og skygge. Og det er de øjeblikke, hvor lys og skygge skaber en særlig samhørighed med den scene, det objekt eller den følelse, vi er i gang med at opleve, som jeg forsøger at skabe i min kunst.”

Jette Nordberg er en del af Vestsjællands Arbejdende Kunstnerværksted, VAK, og hendes produktion omfatter bronze, glas, keramik, raku, skulpturer, malerier, serigrafi, designtekstiler, udsmykning af værkstedhaller mv.

På sine mange rejser til blandt andet Fjernøsten, Australien, USA, Afrika og Europa har Jette Nordberg også fået en række venskaber med andre kunstnere, som har inspireret hende og har ført til udstillinger i både USA og Frankrig.

Jette Nordbergs udstilling hos HVIDOVRE KUNST har fernisering den 16. september kl. 11.00 til 13.00 på Hvidovre Hovedbibliotek, hvor der kan købes en forfriskning til rimelige priser.

Tags