Mediestream

Adgang
Kun fra biblioteket
Godt nyt til slægtsforskere, historieinteresserede og alle andre: nu har vi fået digital adgang til historiske avisartikler!

*******

Lige nu tæller tilbuddet 6,5 mio. avissider fordelt på 40 titler, men faktisk er der samlet set adgang til 10 mio. historiske avissider, fordi der i forvejen ligger fem millioner sider frit tilgængelige for brugere af Mediestream. Antallet vokser, efterhånden som nye titler bliver digitaliseret.

Indholdet består af hele aviser med digitaliserede helsider. Du læser artiklerne i deres ”oprindelige miljø” af tidsbeslægtede artikler og annoncer.

Mediestream Folkebibliotek er et stærkt værktøj til borgere med interesse i slægtsforskning og historie. Du kan dykke ned i millioner af avissider med artikler, reklamer, virksomhedsnyt, dødsannoncer og mange andre elementer. Med digitaliserede avis-helsider får du artiklerne i deres oprindelige kontekst. Artiklerne vises sammen med andet indhold fra samme tid og giver et bredere perspektiv for læsningen.

Se den komplette liste over avistitler der pt. indgår i Mediestream Folkebibliotek. 

Udover Mediestream Folkebiblioteks 5 mio. avissider fra 1918 til 2001 har du adgang til alle digitaliserede aviser, der er mere end 100 år gamle og dermed ikke begrænset af ophavsret.
I Mediestream Aviser finder du skildringer af Titanics forlis, udbruddet af Første Verdenskrig og justitsminister Albertis svindlerier ligger frit tilgængelige for alle.

  • Du har adgang til Mediestream Folkebibliotek fra alle biblioteks computere. 
  • Du kan downloade og kopiere aviser som pdf-filer til personlig brug.