Billedserie med fire billeder: Et luftskib flyver i en anden verden; en eksotisk gul frø; osende fabriksskorstene; Neil Armstrong

AT 2016

03.02.16
Mangler du ideer til din AT problemstilling? Eller har du brug for korte fakta eller mere uddybende videnskabelige artikler? Så har vi samlet en oversigt over relevante artikelbaser fra biblioteket.

Artikelbaser


Ideer til problemstillingen

I "Global Issues in Context" kan du fx hente inspiration i atikler om grænseløs luftforurening, grænseproblemer mellem Pakistan-Afghanistan og USA-Mexico eller Læger uden grænser

Hvis du er mere interesseret i samfundsspørgsmål, er artikelbasen "Student Resources in Context" det rette sted at få ideer.

Her finder du bl.a. introduktioner til emner som steampunkt, transkønnethed, vold mod dyr, trafficking m.m.

Artiklerne er på engelsk.

Artikelbasen "Faktalink" er god at få ideer af, fordi de både giver overblik og dybdegående information. 

Hver artikel begynder med en introduktion til emnet. Herefter dykkes der dybere ned i stoffet og der inddrages debat og perspektivering. Alle artikler afrundes med omfattende kildehenvisninger og links. 

Tal og fakta

Har du fundet dit emne, og har brug for at få styr på de kolde fakta, så kan du hente hjælp i "Europa World Plus Online" artiklebasen.

Her finder du fx kort, (befolknings)tal, styreformer, historiske oversigter og beskrivelser af væsentlige problemstillinger fra lande, regioner og internationale organisationer.

Artiklerne er på engelsk.

Gå i dybden

Har du brug for at gå i dybden med dit emne, så kan du finde videnskabelige artikler (på engelsk) i "Science in Context". 

Artiklerne er emneopdelt, så der fx er en artikel om biodiversitet under emnet biologi.

Artiklerne er på engelsk.