2020 - Her er dit liv

28.12.20
Her er vores bud på hvilke fagbøger, der afspejler årets gang i 2020. Husk at spritte af og at hoste i ærmet undervejs.

Plejer er død

Tyve-tyve. I mange år var 2020 en målstreg. Et forjættende år ude i fremtiden som politikere messede henrykt om. Men 2020 blev et år hvor en virus kom til at styre vores liv. Ud med flyrejser, festivaler og gruppekram. Ind med pressemøder, mundbind og fællessang i flow-TV. Corona vendte op og ned på vores hverdag, som vi kender den.

Sammen - hver for sig

Dronningen fyldte 80 og Roskilde Festivalen fyldte 50, men begge måtte helt usædvanligt aflyse festen. Statsministeren holdt pressemøder og vi kom på fornavn med Sundhedsstyrelsen. Søren, Kåre, Thyra og andre kloge hoveder fik os til at stå sammen - hver for sig, mens vi vænnede os til en ny hverdag i pandemiens skygge. Folketinget kom på arbejde og Grundloven til debat. For slet ikke at tale om mink!

Råb i gaderne

2020 var også de store protesters år: Greta Thunberg kæmpede utrætteligt videre med klimakampen og i Danmark fik Sofie Linde sparket ny energi i en tiltrængt debat om hverdagssexisme. Slagordene om Black Lives Matter rungede igen i gaderne. Men efter fire år med Trumps råb om Fake News i det Hvide Hus blæser der forhåbentlig nye vinde ind i 2021. 

Listen over fagbøger der afspejler livet i 2020 er lang, men du kan også bare vælge at gå direkte til skønlitteraturen og læse Hanne-Vibeke Holsts profetiske roman ‘Som pesten’ eller en af de nye digtsamlinger, der kredser om livet i coronaens tid. Husk at spritte af og hoste i ærmet undervejs.  

Materialer