Amerikanske tenorsaxofonister

Måske det mest sexede musikinstrument overhovedet?

Tenorsaxofonen er efter undertegnedes ringe mening det mest sexede musikinstrument overhovedet. Biblioteket giver dig mulighed for at lytte til, hvordan en lang række amerikanske jazzmusikere har forstået at gøre instrumentet til deres helt eget. Du kan sikkert finde din egen yndlingssaxofonist, men her er en håndfuld perler til at kickstarte din afhængighed:

John Coltrane: Giant steps (1960)
Måske Coltranes bedste album. Det er enkelt, melodiøst, ikke elitært. Perfekt for en nybegynder i Coltrane. Hvis du ikke falder for det album, falder du nok aldrig for Coltrane.

Ben Webster: The warm moods (1961)
Denne udgivelse indeholder en stribe balladefortolkninger, som er helt i særklasse. Det er fra før Ben Webster slår sig ned i København og bliver for tilbagelænet. Umådeligt vanedannende, stilrent og sikkert.

Sonny Rollins & Coleman Hawkins: Sonny meets Hawk (1963)
Her kan du slå to fluer med et smæk. Det er to giganter, der mødes, og det kunne have været for meget, men det er faktisk chokerende godt.

Wayne Shorter: Native dancer (1974)
Et af de smukkeste jazzalbums der nogensinde er presset i vinyl. Her introducerer Wayne Shorter Brasilens superstar Milton Nascimento for et vestligt publikum. Sammensmeltningen af Shorters saxofon og Nascimentos stemme er sublimt. Et af de albums, man tager med på en øde ø.

Mark Turner: Ballad session (2000)
En fremragende skive med vor tids Coltrane. Elegant, romantisk, måske lidt introvert. Musik til eftertanke og meditation. Mark Turner er heldigvis aktiv igen.

Bestil musikken på Bibliotek.dk!

Oprindeligt skrevet af Bibzoom

saxofon
saxofon
05.09.18