Sund med mobilen

Bliv sund med mobilen

07.02.19
Trænger du til at få gået mere, få drukket mere vand eller måske starte med at træne hjemme i din egen stue?

Med mobilen i hånden er du godt hjulpet på vej til et sundere liv. Vi har samlet et udvalg af gode apps, der kan booste din sundhed – helt i dit eget tempo og med dig selv i førersædet. 

Nogle af app'sne er gratis og nogle er ikke, enkelte kræver at du køber andet udstyr for at virke. Men selv uden at lægge penge på bordet, kan du komme langt bare med din telefon i hånden:

Hovedet og maven

Apps, der hjælper dig med at sænke stress og holde øje med vægt og kalorier.

Headspace

HeadSpace (AppStore | GooglePlay) - Guidet meditationsforløb, både korte og lange sessioner, og skræddersyet til dit behov. Gratis, tilbyder køb i app.

Mit Vand

Mit vand (AppStore | GooglePlay) - Hjælper dig med at holde styr på, hvor meget vand du får drukket. Gratis, tilbyder køb i app.

LifeSum

LifeSum (AppStore | GooglePlay) - Hold styr på alle dine måltider og din motion. Appen regner ud hvor mange kalorier du har brug for ud fra din fysik og din aktivitet. Kalorieoplysninger på rigtig mange madvare og opskrifter, mulighed for at scanne vare og lægge dem i appen. Gratis, tilbyder køb i app.

Health Mate

HealtMate (AppStore | GooglePlay) - Kræver køb af et HealtMate produkt fx vægt. Vægten kan udover at veje dig, måle din BMI, din fedtprocent, knoglemasse, vandprocent og puls. I appen får du grafer over din udvikling. Appen er gratis med produktet koster penge.

Motion

Få hjælp og inspiration til træningen.

Down Dog

Down Dog (AppStore | GooglePlay) - Få dit eget yogastudie hjemme i stuen. Med denne app får du et væld af yoga sessioner, der kan tilpasse til netop dig. Der er både korte forløb til nybegyndere og mere avancerede forløb til den trænede yogi. Du vælge selv længde og sværhedsgrad og så giver appen dig en ny session hver gang. Du kan også downloade forløb, så du kan tage din træning med på farten. Gratis, tilbyder køb i app.

BodBot

BodBot (AppStore | GooglePlay) - Få tilrettelagt et træningsforløb specielt til dig. Før du begynder skal du svare på en række spørgsmål og udfra dine svar lavet appen et træningsforløb til dig, som bliver fint illustreret af små videoer. Gratis, tilbyder køb i app.

AllTrails

All Trails (AppStore | GooglePlay) - Find den perfekte gå- eller vandretur. Appen foreslår ture udfra din lokation eller det indtastede sted. Der er ofte billeder fra turene og et kort du kan downloade, så du kan have det med, selv om du ikke er på nettet. Der er turforslag fra de fleste steder i verden. Gratis, tilbyde køb i app.

Trackere

En tracker kan enten være en skridttæller, et smart ur eller en app på din telefon. Den holder øje med hvor meget du bevæger dig og alt efter prisen kan den måle alt fra puls til svømmetag. Sundhedsstyrelsen har lavet en undersøgelse, der viser at personer, der bruger en tracker i gennemsnit går 1,5 kilometer mere om dagen. Så har du brug for ekstra motivation til at komme ud af huset, er det måske en tracker der er svaret.

Sundhed

Sundhed (iPhone) - ligger på alle iPhones. Den tracker din bevægelse, når du har din telefon med dig. Du kan sætte mål fx 8.000 skridt om dagen og se statistikker på din bevægelse.Kan kobles sammen med mange andre sundhedsapps, så du kan samle din data ét sted. Gratis

Google Fit

Google Fit (Google Play) - Googles egen tracker. Den tracker din bevægelse, når du har din telefon med dig. Du kan sætte mål fx 8.000 skridt om dagen og se statistikker på din bevægelse. Gratis

FitBit

FitBit (AppStore | GooglePlay) - Kræver at du køber en FitBit tracker. Holder styr på antal skridt du tager, løb, svømning osv, vand- og kalorie indtag, påmindelse om at bevæge dig hver time mm.

Underholdning mens du træner

eReolen

eReolen, nu også med podcasts! (AppStore | GooglePlay | hjemmeside) - Bibliotekernes tilbud af eBøger, NetLydbøger og Podcast. Er du meldt ind på biblioteket og bor i kommunen kan du låne 4 ebøger og 4 lydbøger hver måned. Gratis

Materialer