Julepynt og noder

Klassisk julemusik

03.12.18
Lån og lyt til klassisk julemusik i julebelysningens skær.

I de danske biblioteker står den populære julemusik traditionelt i cd-krybben med skiltet Julemusik. Der er flere hundrede album at vælge imellem.

Mange af de klassiske komponister har ladet sig inspirere af julen og Jesu fødsel  og har komponeret værker, som vi alle kender: Bachs Juleoratorie, Händels  Messias, Corellis Julekoncert, Saint-Säens Juleoratorie og Heinrich Schütz' Juleoratorie. Værkerne opføres til julekoncerterne over hele Danmark i december måned.

Andre værker er knapt så kendte - det gælder måske kompositioner af Morten Lauridsen, Gebel, Pfitzner, Ramirez, Magle, Weyse, Messiaen, Honegger, Wanski, Rutter, Bruch, Valentini, Foster, Berlioz, Ryba og Blake.

Den klassiske julemusik står på de fleste biblioteker ikke under JULEMUSIK, men findes  i krybberne med de klassiske genrer, f.eks. Vokalmusik og Orkestermusik.

CD'er med klassisk julemusik:
Lån CD'er med klassisk julemusik fra bibliotekets samling  

Flere indspilninger i bibliotek.dk

Noder med klassisk julemusik:
Et udvalg af Kornoder i bibliotek.dk

Et udvalg af instrumental julemusik uden kor

Mere jul !
Glem ikke at få en oplevelse på Medici.tv . Som Hvidovre borger kan du f.eks se og lytte til Nøddeknækkeren (The Nutcracker) som ballet eller se og høre opførsler af Händels Messias  eller Bachs Juleoratorium  eller prøv blot at skrive christmas. (Du skal være logget på med cpr og pinkode til HvidovreBibliotekerne).

Læs ”Guide til alternativ julemusik” i musikmagasinet Klassisk 2018 nr 51, side 63-65, af Mikael Garnæs.

Magasinet kan du læse på Hvidovre Hovedbibliotek nu, og lidt inde i det nye år kan du låne det med hjem.


Oprindeligt skrevet af Gladsaxe Bibliotekerne

Materialer