Library Lover Måned – Bøger om bøger

20.02.24
Der er tegn på, at nogle af verdens allerførste biblioteker eksisterede for hele 7.000 år siden, i det gamle Babylonien – selvfølgelig i en lidt anden form, end vi kender dem i dag. Men helt grundlæggende bestod de altså af en samling af vigtig nedskrevet viden.

I antikken blev det i Vesten populært at samle på bøger, og det er i denne periode, at det nok mest kendte bibliotek blev til – biblioteket i Alexandria. Det var her, at idéen om at samle alle et lands bøger ét sted startede. Men ligesom Det Alexandrinske Bibliotek, er mange af de største biblioteker gennem historien, og desværre også store dele af deres historiske unikke indhold, gået tabt i uheld og krige. 

I 1880’erne begyndte de første folkebiblioteker at dukke op her i Danmark, og siden da har det taget fart. Folkebiblioteket har gennemgået en enorm udvikling og er i dag et af samfundets helt store kulturelle og demokratiske samlingspunkter. Biblioteket er i dag SÅ meget mere end opbevaring af vigtige tekster, men vi elsker altså stadig vores bøger inderligt! 

I anledning af, at vi stadig er i Library Lover måneden, får du her en liste med en masse gode bøger om bøger og biblioteker, du kan kaste din kærlighed på. 

Oprindeligt skrevet af lisehan, Høje-Taastrup Kommunes Biblioteker.

Materialer