Rejser i tid og rum

Podcast - rejser i tid og rum

23.04.18
Velkommen til podcasten ”Rejser i tid og rum” - en podcast om de mest nørdede, sære og dystre sider af populærkulturen.

Værterne
Lyt med når værterne Mette Klein og Teddy Tofte borer sig ned i et emne - hver gang med en spændende gæst.

Liste-afsnit
Til hvert emne er der et tilhørende ’liste’-afsnit, hvor Mette og Teddy præsenterer forskellige gode titler (fx bøger, tegneserier, film, spil…) om emnet. De fleste kan selvfølgelig fås på biblioteket.

Hør eller abonner på podcasten i iTunes eller der, hvor du ellers finder dine podcasts.

______________________________
Afsnit 4: DU er helten
Værterne, Mette og Teddy, kaster sig ud i historier, hvor læseren selv er helten og gennemgår deres egne erfaringer med disse fortællinger fra deres ungdom.
Gæsten i dette afsnit er Michael Valeur, som var én af hovederne bag PC-spillet ”Blackout” fra 1997. Vi kommer omkring tilblivelsen af spillet, Michaels karriere og hans forestilling om, hvad interaktivitet egentlig er for en størrelse.

______________________________
Afsnit 3: Tidsrejser
Mette og Teddy tager på tidsrejse i gamle historier og digte, og samtidig snakker de om, hvad der kunne være godt og farligt ved at tage på en tidsrejse.
Dagens gæst er i dag ungdomsforfatteren Nanna Foss, som er aktuel med sin tidsrejseserie, Spektrum. Foss kommer med sine egne bud på, hvad der har inspireret hende til Spektrum og hvad vi kan forvente af hendes værker senere.

______________________________
Afsnit 2: Dobbeltliv I & II
Mette og Teddy undersøger det mystiske spil-fænomen Second Life og snakker med en 86-årig gamer om, hvad der tiltrækker ham ved den virtuelle verden. Følg med når vi taler om avatarer og  digitale dobbeltliv. Faktisk var der så meget godt i dette afsnit, at vi blev nødt til at dele det op i to! Guest star: Snegom Klees. Musikken er lavet af Helle Tjørnov.

Husk også at lytte til liste-afsnittet med anbefalinger af bøger og film, som har med dobbeltliv i den digitale verden at gøre!

______________________________
Afsnit 1: Begyndelsen med Batman 
Hvordan blev Batman til Batman, hvordan har figuren udviklet sig over tid og hvorfor er Teddy så vil med fyre i spandex? Guest stars: Teddys far og Kristian Lindberg, filmanmelder på Berlingske Tidende.

Husk også at lytte til liste-afsnittet med anbefalinger af bøger og graphic novels, hvor det er superheltene, som er omdrejningspunktet. Mette er den akademisk anlagte, så hendes udvalg er for den kræsne lytter, hvorimod Teddys udvalg er straight-up superhero-showdown-materialer.

Podcasten er produceret og udgivet af HvidovreBibliotekerne.

Tags