Kulturarv
Kulturarv

TEMA - Kulturarv

25.08.15
Hvad er kulturarv? Og hvordan påvirker det min hverdag?
HvidovreBibliotekerne sætter i september fokus på kulturarv i Hvidovre.
 
Kulturarv er noget, der er med til at forme vores kulturelle identitet. I den snævre betydning er der tale om den såkaldt finkultur, der kun omfatter malerkunst, arkitektur, litteratur og musik, som er anerkendt i elitær forstand. Begrebet bruges dog mere og mere i en bred betydning fra det kunstneriske og hverdagslige til sprog, livsformer og identitet. 
 
Siden 1800-tallets slutning har man flere steder registreret, bevaret og udstillet genstande, der kan bekræfte en særlig national identitet. Det er primært sket på de store nationale kunst- og kulturhistoriske museer, men den seneste udvikling går i retning af også at lade landskaber og hele kulturmiljøer omfatte af kulturarvsbegrebet. På verdensplan udvælges i henhold til UNESCO-konventionen særlige bevaringsværdige bygninger samt kultur- og naturmiljøer som en kulturarv, der tilhører hele menneskeheden og derfor skal beskyttes i særlig grad. Det kan fx være pyramiderne i Giza eller Kronborg i Helsingør (fra Gyldendals Store Danske).
 
Du kan læse mere og se listen over alle de bevaringsværdige steder her:

Du kan også være med til at fortælle Danmark din egen historie og være med til at samle historier, der sammen udgør en del af den danske kulturarv

DR har en side, hvor du kan gense tv programmer, der er en del af vores danske kulturarv

Kulturstyrelsen har samlet en masse interessant information om kulturarv
 
 
Materialer