Begynderlæser

Begynderlæsning

03.05.22
Er dit barn lige begyndt at lære læse? Er det svært at finde de rigtige bøger?

Kom på biblioteket og find de bedste bøger til lige netop DIT barn.

Læs-let bogserier for 0.-1. klasse | Bøger på eReolen | Gode apps til læsning
 

Læs-let bogserier for 0. - 1. klasse

Vi har samlet et udvalg af vores begynderbøger her, men kom op på biblioteket og få en snak med børnebibliotekaren om DIT barn og hvilke bøger, der passer til ham eller hende. På biblioteket sætter vi lystlæsning i højsæde og er eksperter i at finde bøger, der taler til hvert enkelt barn.

Billebøgerne 1.
Billebøgerne er udviklet med henblik på både den læseforberedende undervisning i 0. klasse og læseundervisningen i 1. og 2. klasse. Både sprogligt og indholdsmæssigt er bøgerne meget enkle. De består af mange små lydrette ord, og centrale ord og sætninger gentages. Samtidig er historierne så komplekse og temaerne så relevante, at de også egner sig til dialogisk oplæsning med en efterfølgende aktivering af børnene omkring teksten. 
Billebøgerne 1.

Billebøgerne 2.
Billebøgerne er udviklet med henblik på både den læseforberedende undervisning i 0. klasse og læseundervisningen i 1. og 2. klasse. Både sprogligt og indholdsmæssigt er bøgerne meget enkle. De består af mange små lydrette ord, og centrale ord og sætninger gentages. Samtidig er historierne så komplekse og temaerne så relevante, at de også egner sig til dialogisk oplæsning med en efterfølgende aktivering af børnene omkring teksten. 
Billebøgerne 2.

Dyrevenner
Dyrevenner er en serie sjove bøger om dyr, der er lette at læse - til barnet, der lige er begyndt at læse selv. 
Dyrevenner

Mini PS
Mini PS er et spændende læseniveau til børn allerede fra det sidste år i børnehaven og i børnehaveklassen, men også efterfølgende i forbindelse med tidlig læseindsats og læseløft. Variationen i illustrations- og emnevalg gør bøgerne velegnet til gode samtaleemner med inddragelse af børnenes egne oplevelser. Bøgerne har få lette ord, enkelte sætninger og mange gentagelser. 
Mini PS

Lydret Dingo Mini
Børnehaveklasseelevernes første rigtige bog.
Så bliver det ikke lettere. Bøgerne i Lydret Dingo Mini består overvejende af lydrette ord, som fx sol, men der bliver også benyttet lette lydnære ord, som fx mor. Bøgerne har kun enstavelsesord og benytter en meget enkel sætningsstruktur og mange gentagelser. De farvemættede illustrationer er med til at give liv og mere indhold til selve tekstens historie. 
Lydret dingo, mini

Lydret Dingo
0. klasse – 1. klasse
Lydret Dingo er for begynder-begynderlæseren. Serien er inddelt i fem niveauer, der benævnes med 1-5 prikker. Der er mange gentagelser og meget korte ord uden konsonantklynger. Historien er enkel, men understøttes og videreudvikles af levende og sjove illustrationer, som appellerer til målgruppen. Her finder man serierne om Sif og Søs, Max og Alf og de små historier om dyr og nisser i Ådal.
Lydret dingo 

Mikro Dingo Mini
0.klasse - 1. klasse
Mikro Dingo Mini vil med historierne om Æg & Pip træne eleverne i at lære bogstavernes lydmæssige ’muligheder’ at kende. Når fx bogstavet ’A’ står i forskellige positioner i et givent ord og er omgivet af forskellige bogstaver, kan ’A’et’ lyde på mange måder. Ethvert bogstav har en lyd i alfabetet, men bogstaverne lyder ikke altid som i et ord. De kan have mange forskellige lyde alt efter, hvor de står i et ord og hvilke bogstaver de står i nærheden af. Nogle gange kan man slet ikke høre dem, selvom de er med i et ord. Hver historie er bygget op omkring et bogstav, så der er ekstra fokus på netop én bogstavforbindelse.
Mikro-dingo, mini

Mikro Dingo 
0. klasse – 1. klasse, første halvdel
Mikro Dingo er gennemillustrerede og har en lav lix. Bøgerne er på 24 sider, og de er ikke kapitelinddelt. Her finder man serierne om pigen Klara og hunden Bella. Der er også serien om drengen Tim, som ofte bliver bange, og mange, mange flere.
Mikro-dingo

Lille Dingo
1. klasse, anden halvdel
Lille Dingo er lidt sværere end Mikro Dingo. Historierne er længere og mere udfordrende, men bøgerne er fortsat gennemillustreret og med lav lix. Her finder man serierne om pigen Rosa og Kleo, som elsker dyr. Den nye serie om Magnus, som bor på landet, er populær hos drenge, der elsker maskiner.
Lille dingo

Bøger på eReolen

Mangler I en let bog til selv-læs inden sengetid? Find den på eReolen! eReolen har mange forskellige begynderbøger, der kan lånes direkte ned på tablet, smartphone eller computer.

Digilæs. Læs med lyd - mini A
Niveauet Mini er tilrettelagt med mange gentagelser og støttende fotos eller illustrationer, så barnet kan læse ved hjælp af forlydsanalyse og billedstøttet afkodning. Bag i bogen er der spørgsmål, der lægger op til samtale. Barnet kan få lydstøtte til sin selvstændige læsning. Scan QR-koderne og hør oplæsning af de tilhørende tekster med syntetisk tale. 
Fra ca 5 år. 
Gode læs-let bøger som e-bøger, Digilæs. Læs med lyd - mini A

Digilæs A
Lydret Digi A er tilrettelagt til de yngste læsere, der kender alfabetet. 
Fra ca 5 år.
Gode læs-let bøger som e-bøger, Digilæs A

Digilæs B
Lydret Digi B er til barnet, der kender flere hyppige småord. Det kan fx være: Lydrette hyppige ord: du, en, et, få, gå, i, kan, må, nu, på, sit, vi. Lydnære: far, får, her, ser, ved. Ikke lydrette: de, er, ikke, kun, lille, og, til, vil. Kortede ord: ta’, ha’. 
Fra ca 5 år.
Gode læs-let bøger som e-bøger, Digilæs B

Digilæs C
Lydret Digi C er til barnet der kender både korte og lange vokallyde. Fra ca 6 år.
Gode læs-let bøger som e-bøger, Digilæs C

God apps til læsning

Tablet og smartphone behøves ikke kun være tidsfordriv - der findes mange gode apps, der kan hjælpe dit barn med at få styr på bogstaver, tal og læring. Du kan hente apps via enten Play Store (Android) eller App Store (Apple) på din smartphone eller tablet.

Knæk læsekoden
Betalingsapp
En hjælpe-app til at lære at skrive bogstaver, kende forskel på vokaler og konsonanter og høre hvert bogstavs lyd.
Knæk læsekoden i App Store og Knæk læsekoden i Google Play

Story Dice
Gratis
Super app til at bruge på farten eller andre små pauser. Slå med terningerne og fortæl en historie ud fra de symboler man får. Skæg og samtidig lærerigt for både børn og voksne. Den styrker fantasien og evnen til at fortælle.
Stort DIce i App Store og Story Dice i Google Play

Biblioteket App'en
Gratis
HvidovreBibliotekernes app, hvor du kan søge i bibliotekernes base, se din status, fornye lån, reservere materialer osv.
Biblioteket App'en i App Store og GBiblioteket App'en i Google Play

eReolen
Tilbud fra biblioteket - gratis
Her kan du låne ebøger og netlydbøger til børn (og til voksne). Har du glemt højtlæsningens bogen? Find den på eReolen og læs eller lyt med det samme. Der er en begrænsning på fire lån om måneden (fire lydbøger og fire ebøger).
eReolen i App Store og eReolen i Google Play