Alfabet klodser

Sprogstimulering

02.05.22
På børnebiblioteket finder du bøger, spil, musik og meget mere til at sprogstimulere dit barn.

Leg og lær materialer | Sprogstimulering | Sprogkuffert

Som mor eller far spiller du en vigtig rolle i dit barns sprogudvikling.

På børnebiblioteket kan du finde mange forskellige remedier til at stimulere dit barns sprog og fantasi, mens I hygger jer og har det sjovt sammen.

Det kan for eksempel være pege- eller billedbøger, rim & remser, lette gentagelseshistorier, eventyr, bøger med sange og sanglege, ideer til rytmik, cd'er og specielt sammensatte materialer til sprogstimulering.

En del materialer retter sig særligt mod tosprogede børn.

Leg og lær materialer

Samlingen består af billed- og lydlotterier, sprogkort og puslespil og henvender sig til 0-7 årige børn og deres voksne. Når I sammen leger med ord, rim, remser og lyde, bliver barnets sprog styrket. Denne sprogudvikling hjælper også, når dit barn skal lære at læse og stave.

Sprogstimulering 

Hvis dit barn har behov for en ekstra indsats ved sprogindlæringen, så kan I sammen få glæde af at låne bibliotekets sprogkufferter.

En sprogkuffert indeholder forskellige materialer, der stimulerer alle barnets sanser (f.eks. bøger, spil, legetøj og lydbånd). Hver kuffert har sit emne (Alfabetet, Bondegårdsdyr, Hjemme hos mig ...) - og en udførlig vejledning til den voksne. Spørg på biblioteket!

Dagplejere og talepædagoger kan også låne en sprogkuffert.