Gode godnathistorier til kufferten

30.06.22
Sommerferien er højsæson for højtlæsning og hygge.

Sol, sommer og lange lyse aftener. Sommerferie er lig med hygge med familien og god tid til godnathistorier. Hvis I gerne vil undgå overvægt i baggagen, så har vi løsningen klar. Vælg en bog med flere forskellige historier for hele børneflokken. Så er hyggen reddet og højtlæsningen samlet i samme bog. Her er vores forslag til højtlæsning for børn, hvor voksne også kan få både grin og en god historie. 

Børneklassikere

Et sikkert valg til godnathistorier for de mindste er billedbogen Klappe klappe kage med et udvalg af over 50 rim, remser og dejlige fortællinger.

Billedbogen Alle tiders bøger vi læser igen er en samling af de allerbedste, danske billedbøger. Bogen er velegnet til oplæsning for de 3-7-årige.

Astrid Lindgrens allerbedste historier kan fortælles igen og igen. Antologi indeholder et uddrag af 11 af Astrid Lindgrens kendte historier. Bogen findes også på lydbog på eReolen, så hele familien kan lytte med på rejsen.
Her finder du Astrid Lindgrens allerbedste historier på eReolen.

Børnenes favoritter

I serien 5 minutter i godnat har kendte og elskede figurer fra film og TV får deres eget liv i bøgernes verden. Flere af titlerne fra 5 minutter i godnat findes også på eReolen.

Ud på nye eventyr

Flere af bøgerne har et tema der kan fylde meget i børnenes verden. Det kan være bøger om at få en søskende, bøger om at skulle starte i skole men også bøger om at tage på ferie med fly og hotel. 

I bogen Ferieklar : godnathistorier der sender børn på drømmerejse kan I tage med Gud på ferie til Rhodos og med Rosa på morderisk safari i Afrika. Der er i alt 10 sjove og finurlige historier om at holde ferie. Bogen er velegnet til højtlæsning fra 6-10 år

Måske skal ferien bruges på at snakke sammen om hvordan det er at blive storebror eller storesøster, når I sammen læser i billedbogen Jeg vil høre historier : om at få en lillesøster eller lillebror : og så en om hvordan du blev til

I bogen Skoleklar : godnathistorier der giver børn det bedste frikvarter får I ni skægge historier om at gå i skole. Det kan hjælpe på sommerfuglene i maven over at skulle starte i skole efter sommerferien.

Materialer