Monstre for børn og deres voksne

15.07.21
Der gemmer sig mange monstre i børnebøgerne.

Monstre under senge, monstre der gemmer sig i skove, bittesmå monstre og venlige monstre. Et monster er svært at beskrive, men de fleste af os er bange for dem. Men når man lærer dem at kende, kan det være at de er ret søde eller at de kan lære os noget. 

Virkeligehedens monstre

I bogen “Virkelighedens monstre” af Line Renslebråten møder vi dog ægte monstre, som findes på vores planet. De kommer i forskellige former som fx insekter eller havdyr og i bogen får de point efter deres monsterudseende og hvor farlige de er for mennesker.

Vidste du, at en Kuglemyre, som lever i regnskoven i Amazonas i Sydamerika og kan blive op til 3 cm. lang, kan stikke så smertefuldt at det bliver beskrevet som det mest smertefulde stik i verden? Den scorer 6 ud af 10 point i farlighed for mennesker men kun 4 point i monsterudseende.

God til højtlæsning fra ca. 7 år og som selvlæsning fra ca. 10 år.

Flyvebogen

I “Flyvebogen” af Jakob Martin Strid møder vi storesøster Minna, der skal finde sin forsvundne lillebror Austin. Det viser sig, at Austin har fået hjælp af en lille skrap heks til at flyve til Monstrenes Ø. Minna får hjælp af de tre venner Post-Geparden, Mimbo Jimbo og Tapiren og så går den vilde tur til Monstrenes Ø, hvor der venter store oplevelser for alle.

God til højtlæsning fra ca. 4 år.

Drengen med fornemmelse for dinosaurer

I bogen “Drengen med fornemmelse for dinosaurer” af Joakim Engel møder vi ikke monstre som sådan, men vi møder drengen Mikkel der er meget glad for dinosaurer. Faktisk så meget, at han er ret sikker på at de slet ikke er uddøde men stadig går levende rundt – vi opdager dem bare ikke. Bogen er fyldt med flotte billeder af Mikkel på opdagelse, hvor vi som læsere kan se at dinosaurerne rigtig nok bare gemmer sig. Mon der er andre ting, som findes uden vi opdager det?

En rigtig god snak-sammen bog fra ca. 5 år.

Materialer