Når det skal være let (og sjov) at læse

27.07.21
Børnebiblioteket anbefaler 6 gode bøger om fodbold til læsetræningen

Til læsestarten

I "To mål og en ko" spiller Kim og Tim fodbold med en ko. Historien er kort og skrevet med lydrette ord.

Find flere bøger i serien "Læs lydret, trin 1"

I "Simons bold-cirkus" får Simon den ide, at de kan lave et cirkus - ikke et almindeligt cirkus, men et boldcirkus. Vennerne på vejen er først tilskuere, men de vil ikke kun se på. De vil være også med.

Find flere bøger i serien "Simons tricks"

Til begynderlæseren, der lige har knækket læsekoden

I "Fodbold og finter - ny på holdet" er Thor sammen med mor, far og hunden Naldo flyttet til en ny by, hvor han skal gå i 2. klasse og i fritiden gå til fodbold. Thor bliver allerede den første dag gode venner med Lukas, som han skal sidde ved siden af, men da Thor falder over bolden i frikvarteret, driller Alfred ham. Til fodboldtræning er Thor på hold med Alfred - mon de kan blive venner? En flot frispilning fra Thor til Alfred, er vist lige det, der skal til.

Find flere bøger i serien "Fodbold og finter"

I "Anton - målmand på hjul" er Antons gode klassekammerat, Emil, blevet syg og skal opholde sig i en kørestol i længere  tid. Da nyheden og den første spænding ved at skulle trille rundt i en kørestol har lagt sig, begynder det at blive rigtig svært for Emil, at han ikke kan det, han plejer. Det er ikke let at skulle sidde stille - og slet ikke, når fodbold er den allerstørste interesse. Emil bliver rigtig ked af det, og Anton og de andre venner må anstrenge sig for at få humøret tilbage hos deres kammerat.

Find flere bøger i "Anton-serien"

Til den øvede begynderlæser

Den aktuelle "EM i fodbold" giver et historisk indblik i EM fra 1960 til i dag med et flot layout og mange fotografier. Teksten står overskueligt på opslagene, og der er forklaringer på fagudtryk i margin.

Find flere bøger i serien serien "Faktisk!"

"Læs med landsholdet og Katrine Veje" er en rigtig god fagbog om en professionel fodboldspiller, hvordan hun kom i gang med fodbold og hendes hverdag. Svære ord er forklaret i en ordliste. Bogen er fuld af flotte fotografier, der viser situationer fra forskellige kampe.

Find flere bøger i serien "Læs med landsholdet"

Materialer