Skal dit barn blive vild med at læse?

30.06.21
Har du som forælder brug for at hjælpe dit barns læseglæde på vej? Gå på opdagelse på læsesporet.dk!

læsesporet.dk kan du får nye idéer til, hvordan du kan støtte op om dit barns læseglæde - både hvis det er svært, hvis I har brug for ny inspiration til anderledes måder at læse på, eller hvis I gerne vil gøre læsning til en fælles oplevelse derhjemme.

Har I f.eks. prøvet at læse, mens I går baglæns? Eller mens I står på et ben? Hvis ikke, så er “Læs med tju-hej" måske noget for jer. Her prikker vi til læselysten på nye måder ved at koble læsning og bevægelse, så der opstår anderledes læseoplevelser hos dit barn, der er ved at lære at læse.

Siger din teenager nogle gange: “Læse? Ej det orker jeg ikke, så vil jeg hellere spille PlayStation!” Men hvad så med at lytte i stedet? Prøv eksempelvis YAS (Young Adults), som er en podcast for unge lavet af unge - om ungdomsliv og ungdomslitteratur. Du finder YAS og andre gode podcasts lige her.

Dit barn kan læse på mange måder!

Som Stine Reinholdt Hansen der har en Ph.d. i børnelitteratur og børns læse- og medievaner udtrykker det, så skal vi være åbne i forhold til læsning og forskellige medier. 

Det at læse behøver ikke altid være forbundet med traditionel skønlitteratur. Det kan også være tegneserier, grafiske romaner, faktabøger, et digt, en lydbog, en spændende artikel på nettet eller en digital og interaktiv bog, hvor læseren selv kan være aktivt medskabende. Det skal netop ikke nødvendigvis være en fysisk bog. Mange romaner eller seriebøger lever videre som spil, film, tv-serier og universer på diverse sociale og digitale medier.

Vær nysgerrig og prøv at opsøge noget af det sammen. Børn og unges verden er i dag bundet sammen af mange forskellige medier. Det må de også gerne opleve i forhold til både skole- og fritidslæsning. Film er fx noget af det, der inspirerer børn mest til fritidslæsning

Læs resten af artiklen: "Hvorfor skal børn læse, og hvad kan vi gøre?”

Bibliotekernes Læsespor inspirerer

Bibliotekernes Læsespor kan hjælpe med at skabe overblik over, hvor du finder den nødvendige viden om børns læsekultur samt give inspiration til, hvordan du får dit barn til at dyrke sin læsemotivation, og hvad man som forælder selv kan gøre for at understøtte en positiv læsekultur.

I juni måned sætter biblioteket ekstra spot på Bibliotekernes Læsespor. Så tag fat i børnebibliotekaren og få kickstartet dit barns rejse mod større læselyst.

Kom med på sporet af læseglæden!