Sommerbogen 2022

25.05.22
Læs dig gennem sommeren og vind præmier.

Sommerbogen er Danmarks største læsekonkurrence

De Danske Børnebiblioteker inviterer alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2022.
Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens vigtigste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i sommerferien.
Tusindvis af børn deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden.

Læs og løs udfordringer

For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en række udfordringer, som børnene skal løse mens de læser. Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de downloade et udfordringsark, eller hente det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrad – børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækningen) om en af de tre hovedpræmier. 

>> Hent udfordringsarket

Præmier

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter. 

Rigtig god (læse)sommer!

Konkurrence kort

Man kan deltage i Sommerbogen fra den 10. juni til den 20. august

  • For alle børn mellem 6 og 15 år
  • Børnene downloader eller henter et udfordringsark på biblioteket
  • Børnene læser 3 bøger og løser 10 af læseudfordringerne
  • Børnene udfylder de 3 anmelselseskort på udfordringsarket
  • Børnene afleverer det udfyldte udfordringsark på biblioteket senest den 20. august
  • Børnene er nu med i lodtrækningen