sommerbogen 2018
sommerbogen 2018

Læs bøger i sommerferien og vind præmier!

13.06.18
Den 15. juni går det løs - er du mellem 7-14 år, så vær med, når alle landets folkebiblioteker åbner op for sommerens læsekonkurrence.

sommerbogen 2018

Det er Biblo.dk og landets folkebiblioteker, der står bag konkurrencen, og Sommerbogens fornemmeste opgave er give dig lyst til at læse 
- også i skoleferie! 

Konceptet er enkelt: Fra den 15. juni - 25. august 2018 kan alle børn mellem 7 og 14 år anmelde bøger og vinde præmier. Der foregår masser af sjove læselyst-aktiviteter på bibliotekerne, og sidste år blev der lavet intet mindre end 15.093 anmeldelser på biblo.dk.

"Det bedste ved at vinde Sommerbogen var, at jeg fik en følelse af, at andre syntes det er sejt, at man læser mange bøger og er god til at anmelde dem. Det var derfor jeg deltog. Og så er præmierne ret vilde!”

Citat: Siri fra Hvidovre, vinder af ”Bedste skrevne anmeldelse 11-14 år” i Sommerbogen 2017.

biblo.dk er der daglige bogpræmier på højkant og desuden hovedpræmier i form af en iPad Mini til de fem anmeldelser, som til sidst kåres som de allerbedste af bibliotekarer og Biblos redaktion. 

Del dine læseoplevelser 
Sommerbogen handler om læselyst og om at motivere til at fordybe sig i gode historier. Det handler også om at dele læseoplevelsen med andre og på den måde blive en del af et læsefællesskab, hvor man kan lade sig inspirere både på biblioteket og af de andre anmeldelser på biblo.dk - og få nye idéer til spændende ferielæsning.

Du vælger selv, hvilke bøger du vil læse, og om du vil lave boganmeldelserne på skrift eller som video. 

FAKTA:
Sommerbogen har kørt som landsdækkende læselystkampagne siden 2012 og startede endnu tidligere på lokale biblioteker.

Biblo.dk er folkebibliotekernes trygge onlinebibliotek og community for børn på 7-14 år.

Der er 50.000 profiler på biblo.dk, og der ligger knap 100.000 anmeldelser, primært lavet af børn.

Sponsorer: Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Alvilda, Høst & Søn, Carlsen, Tellerup, Flachs, Turbine, Arvids, Silhuet, Pil, Politikens Forlag og Løse Ænder