Vestegnens hemmelighed

Vestegnens hemmelighed

04.09.19
En enestående gave til børn på Vestegnen!

Vestegnens kulturuge, der som altid ligger i uge 37, har i 2019 temaet ’Kæmperne kalder’. I den anledning udgiver fem biblioteker på Vestegnen en kæmpebog for børn sammen med et stjernebestrøet forfatterteam.

Bogen deles ud til alle 0.-2. klasser i de fem kommuner – Albertslund, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk – så hvert barn får sit helt eget eksemplar. Bogen, som har fået titlen ”Vestegnens hemmelighed”, fortæller historien om hvorfor der bor så mange kæmper på Vestegnen – lige i børnenes egen baghave.

Med ”Vestegnens hemmelighed” styrker bibliotekerne sammenhængskraften på tværs af kommunerne. Børnene læser og er fælles om samme historie i en tid hvor alle vælger hver deres til. Med bogen bindes biblioteker og læsere sammen på tværs af Vestegnen og der skabes et varigt og stærkt fundament for en fælles regional litteraturformidling.

I samarbejde med skoler bruges bogen som løftestang for en række aktiviteter: Børnene inviteres på besøg på bibliotekerne, hvor de får bogen uddelt. Der udarbejdes materiale til skoler med forslag til dialogisk læsning og videre storytelling. Derudover er det bibliotekernes håb, at historierne om de lokale ’kæmper’ på den københavnske Vestegn vil inspirere daginstitutioner, skoler og familier til at tage på tur og opleve lokalområderne.

Bogen kan selvfølgelig også lånes på biblioteket for alle dem som ikke selv er eller har børn i 0.-2. klasse i de fem kommuner.

Forfatteren er Adam O. som har udgivet anmelderroste bøger for både store og små børn (Tonni 2 Ton, Den rustne verden). Adam O. fortæller overbevisende i verdener der både er nære, virkelige, eventyrlige og fremmede.

Illustratoren er Aske Schmidt Rose som fik sin billedbogsdebut med ligeledes anmelderroste Vildfaren. Han har haft gavn af sit store lokalkendskab da han skabte illustrationerne til bogen – han er nemlig selv opvokset i Hvidovre.