Vikingerne kommer

Vikingerne kommer!

27.02.19
Mød bl.a. Peter Madsen og Jim Lyngvild, når bibliotekerne præsenterer stort vikingetema i marts måned.

Aldrig før har det kapitel af Danmarkshistorien, som omhandler vikingetiden, været mere populær. Senest med den imponerende udstilling ”Mød vikingerne” på Nationalmuseet, men også i det store udland med HBO Nordics seriesatsning ”Vikings”. Her i Hvidovre er vikingernes liv og færden også i søgelyset og hyldes i hele marts måned, når begge biblioteker stiller skarpt på vikingernes hverdag med temaet ”Vikingerne kommer” og en række spændende arrangementer for store og små.

Vikingegrød til morgenmad
Hvad fik de mægtige Odin og Thor mon til morgenmad? Svaret er, at de med stor sandsynlighed fik byggrød med æbler og nødder. Den 12. marts kl. 15 kan du selv prøve at lave vaskeægte vikingegrød på Avedøre Bibliotek. Samme aften kan du blive endnu klogere på vikingernes dagligdag; for hvad lavede vores forfædre egentlig, når de ikke lige var ude og erobre verden? Vi får svarene, når historiker Rasmus Wichmann besøger Avedøre Bibliotek den 12. marts kl. 19.

Superheltene fra Valhalla
Apropos Odin og Thor så får de større børn nu en enestående chance for at møde Peter Madsen, tegneren bag den populære tegneserie Valhalla, som også er filmatiseret. Her lærer de at tegne de sjove og seje figurer. Det sker lørdag den 16. marts kl. 13 på Hovedbiblioteket, og der begrænset plads, så det er først til mølle. Hvis man ikke lige interesserer sig for at tegne, kan man i stedet komme og snitte de kendte vikingeguder ud af træstykker, når alle børn og barnlige sjæle inviteres med til ”Vikingesnit”. Børnebiblioteket på Hvidovrevej 280 forvandles nemlig til et snitteværksted for en dag under kyndig og sikker ledelse af snitte-ekspert Torben Johansen. Undervejs får vi også en demonstration i, hvordan man hugger træ med økse, så spånerne flyver! Arrangementet finder sted lørdag den 9. marts kl. 10.30 og igen kl. 12.30.

Vikingeaften med mjød og brobygning
Voksenafdelingen på Hovedbiblioteket har skam også ”snittet” et arrangement sammen for de voksne; nemlig en aften i selskab med Klaus Mynzberg fra Kroppedal Museum, som kommer og fortæller om projektet Vikingebroen, der er under opførelse på Vestegnen. I pausen skal vi smage på snacks og mjød, og til slut vil de lokale fortællere i Hvidovre Fortællelab give publikum et par spændende historier om danskernes vilde forfædre. Arrangementet foregår torsdag den 14. marts kl. 19 på Hovedbiblioteket.

De vilde og farverige vikinger
Det går aldrig stille for sig, når designer, reality-stjerne og forfatter Jim Lyngvild løser en opgave. Senest med Nationalmuseet hvor hans flotte vikingeudstilling åbnede i slutningen af sidste år. Dette til ramaskrig for enkelte men også til stor glæde for rigtig mange. Nu kan du møde Jim selv, når han gæster Kometen for at fortælle om sin livslange fascination af de vilde men også farverige vikinger. Arrangementet er for voksne i selskab med større børn og foregår tirsdag den 26. marts kl. 19. Når det er sagt, skal vi naturligvis ikke snyde de mindre børn for sjove oplevelser. For et par dage inden, lørdag den 23. marts kl. 11, er store og små nemlig inviteret til vikingedag for hele familien på Avedøre Bibliotek. Her kan du tage børnene i hånden og lave vikingepunge, deltage i skattejagt og smage på vikingeguf.

Du kan læse meget mere om alle vikingearrangementer nederst på denne side og se, hvordan og hvornår du kan købe billetter til de enkelte aktiviteter, eller hvordan du tilmelder dig.