Online arrangement - sådan gør du

01.01.21
Mange af vores arrangementer foregår i den kommende tid i videomøde-programmet Whereby

Vi har lavet en lille vejledning, så du hurtigt kan få svar på dine spørgsmål om programmet og kan være med til vores online arrangementer.

Hvad skal jeg bruge for at deltage?

Du skal bruge en device med internet adgang, højtalere, kamera og mikrofon - fx en computer, smartphone eller tablet.

Hvordan deltager jeg?

  • Når du er tilmeldt et arrangement, får du tilsendt et link. Det skal du klikke på 5 minutter før arrangementet går i gang.
  • Første gang du bruger Whereby, bliver du bedt om at skrive dit navn. Det er nok at skrive dit fornavn.
  • Tjek at dit kamera er tændt og din mikrofon slukket - det er god videomøde-etikette altid at have sin mikrofon slukket, men mindre man selv taler.
  • Klik på knappen nederst på siden, hvor der står 'Knock' - og vent på at du bliver lukket ind.

Hvordan retter jeg mit navn?

Hvis du vil rette i dit navn, når du er inde i mødet, kan du klikke på de tre prikker, der kommer frem når du holder musen henover dit billede. Klik herefter på 'Edit display name', så kan du rette i navnet.

Hvordan slår jeg mikrofon og kamera til?

Når du er kommet ind i mødelokalet er der i bunden af din skærm en række af ikoner. De to første er henholdsvis kamera og mikrofon. Er ikonet rødt med en streg hen over, så er kameraet eller mikrofonen slået fra. Er den sort med et ikon af enten kamera eller mikrofon, så er den tændt. Hvis du vil tænde en slukket mikrofon, skal du bare klikke på ikonet.

Arrangementsholder kan slukket for både dit kamera og mikrofon, hvis det i en periode af mødet er mere forstyrrende, at der er mange kamera tændt eller lyden er forstyrrende. Hvis arrangementsholder gerne vil have dig til at tænde for kamera eller mikrofon igen, kan de sende en besked til dig, hvor du bliver bedt om at 'unmute mic' - det vil sige tænd for mikrofonen, eller ' turn cam on' - det vil sige tændt for kameraet. Klik på 'unmute mic' eller 'turn on cam' for at tænde med det samme. Kommer du til at klikke på 'got it' sker der ikke nogen, men du kan så efterfølgende tænde for din mikrofon eller dit kamera ved at klikke på ikonerne i bundlinjen.

Hvordan skriver jeg i chatten?

Hvis du gerne vil se eller skrive i chatten, kan du slå den til ved at klikke på 'chat' ikonet i bundlinjen. Der kommer et panel frem i højre side, hvor du kan selv kan skrive, eller læse det andre har skrevet.

Hvordan sender jeg en emoji?

Hvis du holder musen over ’chat’ i bundlinjen kan du nemt give udtryk for din mening ved at vælge en passende emoji.

Hvordan rækker jeg hånden op?

Hvis du vil række hånden op skal du vælge emojien der ligner en hånd, det er den første emoji i rækken (se ovenstående punkt for emojis)

Hvordan kommer jeg ud af arrangementet igen?

Når du gerne vil forlade arrangementet skal du klikke på 'leave' ikonet i bundlinjen. Det er det med den røde hånd helt til højre.
Er du kommet til at forlade arrangementet ved et uheld, klikker du dig bare ind på linket igen, på samme måde som du gjorde, da du skulle ind første gang.