Ofte stillede spørgsmål om Covid-19 og bibliotekerne

11.09.20
Har du spørgsmål omkring Covid-19 og bibliotekerne? Find svaret her.

Bibliotekerne har åbent, så du kan låne, græsse, reservere og opholde dig på biblioteket - så længe du husker at spritte af, holde afstand og generelt følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

 1. Afholder I arrangementer i efteråret?
  Vi har et fuldt arrangementsprogram på gaden, men tilpasser det løbende til de anbefalinger, der kommer fra sundhedsmyndighederne. Der kan derfor forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel. Hold øje med hjemmesiden og din mail eller sms, hvis du har bestilt eller købt billet til et arrangement. Læs mere om arrangementer og Covid-19
   
 2. Har de faste tilbud som IT-café, Værkstedet, Legestuer m.m. åbnet?
  Næsten alle vores faste åbne tilbud holder lukket. Vi giver besked på hjemmesiden, når de åbner op igen. (opdateres)
   
 3. Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?
  Du kan benytte det åbne bibliotek på Hovedbiblioteket, men med reducerede åbningstider mandag-fredag fra kl. 8.00-20.00 og lørdag-søndag fra kl. 8.00-18.00. På den måde kan vi overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger om rengøring. (opdateres)
   
 4. Hvorfor kan vi ikke lege i børnebiblioteket, når nu institutionerne er åbne?
  Retningslinjerne for biblioteker er anderledes end for institutioner. Du er velkommen til at opholde dig i børnebiblioteket, men der vil ikke være adgang til legetøj. (opdateres)
   
 5. Jeg er nervøs for at komme steder med mange mennesker. Hvordan kan jeg så bruge biblioteket?
  Bibliotekerne har mange digitale tilbud, som du kan benytte hjemmefra.

  I det fysiske rum følger vi det til enhver tid gældende forsamlingsforbud. Dog må der højest være 40 mennesker på Avedøre Bibliotek og Kulturhus. Vi har derfor fjernet en del af vores siddepladser, og vi er opmærksomme på, om der opstår trængsel i rummene.

  Hvis du er utryg eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at sende os en mail eller ringe til os i åbningstiden. Så kan vi aftale, hvordan du trygt kan bruge bibliotekets tilbud. Kontakt bibliotekerne 
   
 6. Kan man godt bruge jeres selvbetjeningsautomater? / Er det sikkert at bruge jeres selvbetjeningsautomater?
  Vi følger anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Her vurderes det, at det er sikkert at bruge selvbetjeningsautomaterne. Vi stiller engangshandsker og sprit frem ved vores automater, som vi vil opfordre jer til at bruge, og vi vil også jævnligt gøre dem rene i løbet af dagen.
   
 7. Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?
  For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit. Vi opfordrer også vores brugere til at følge myndighedernes anbefalinger. Læs mere om covid-19 og hygiejne på bibliotekerne.  (opdateres)
   
 8. Må jeg spise på biblioteket?
  På grund af behovet for øget rengøring må du ikke spise, når du er på biblioteket.
   
 9. Gælder forsamlingsforbuddet også hos jer?
  Ja, det til enhver tid gældende forsamlingsforbud gælder også hos os. Dog må der højest være 40 mennesker på Avedøre Bibliotek og Kulturhus. Vi har derfor fjernet en del af vores siddepladser, og vi er opmærksomme på, om der opstår trængsel i rummene.
   
 10. Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før?
  Det ved vi ikke. Det afhænger af regeringen og kommunens krisestab, der tager smittefaren meget alvorligt. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebooksider.

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål? Skriv til os på adressen hvbib@hvidovre.dk.

Siden opdateres efter de seneste anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, retningslinjer udstukket af regeringen og Hvidovre Kommunes beredskab.

Tags