Foto af kvinde med en stak bøger

Ofte stillede spørgsmål om genåbningen

25.06.20
Har du spørgsmål til bibliotekets genåbning? Find svaret her.

Læs andre nyheder om genåbningen

 1. Kan jeg gå rundt i udlånet og finde mine egne bøger?
  Ja, nu kan du selv gå rundt i udlånet og finde bøger, du gerne vil have med hjem. Du må også gerne sætte dig og kigge i bøgerne, eller sætte dig med dit eget it-udstyr.
   
 2. Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, at I lukkede. Skal jeg nu betale?
  Nåede du ikke at afleverer dine bøger fra corona-lukkeperioden, påløber der nu gebyr.
   
 3. Hvorfor får jeg ingen påmindelser eller hjemkaldelser på mine materialer?
  Den 18. juni åbnede vi igen op for gebyrer og påmindelser, så nu skulle du gerne modtage både påmindelser og hjemkaldelser igen. Har du nogen spørgsmål omkring påmindelser eller hjemkaldelser, så kontakt bibliotekerne
   
 4. Jeg har en reservering stående, som jeg ikke nåede at afhente i marts– står den der stadig?
  Gamle reserveringer skulle hentes inden for en uge, så hvis du havde en reservering stående, er den desværre blevet sat på plads. Du vil derfor være nødt til at reservere titlen igen, hvis du stadig skal bruge den.
   
 5. Hvornår kan jeg reservere bøger igen?
  Du kan reservere materialer på hjemmesiden og Biblioteket app'en, helt som du er vant til. Du kan også reservere materialer på bibliotek.dk.
   
 6. Hvis jeg ikke ønsker at hente mine reserveringer endnu? 
  Hvis du ikke ønsker at møde fysisk op på biblioteket, eller hvis du bare ønsker at sætte dine reserveringer på pause, kan du altid sætte de reserveringer, der endnu ikke er blevet opfyldt, i bero i en selvvalgt periode.
  Du kan sætte dine reserveringer på pause via Biblioteket app’en eller på hjemmesiden under “Min konto”. 
   
 7. Hvad med reserveringer jeg ikke længere har brug for?
  Du kan slette dine reservering på Biblioteket app’en eller hjemmesiden. Så får en anden glæde af materialet.
   
 8. Hvornår kan jeg bruge jeres printer og PC igen?
  Fra mandag den 29. juni må du gerne sidde ved pc'erne igen, dog med tidsbegrænsning. Du skal selv rengøre tastaturet, og vi opfordrer dig til at spritte dine hænder grundigt af før og efter.  
  Fra mandag den 29. juni kan du igen printe og kopiere. (opdateres)
   
 9. Kan jeg læse dagens avis?
  Ja, nu må du gerne sætte dig og læse avisen på biblioteket. Vi opfordrer til, at du spritter hænder grundigt før og efter, at du har læst avis. Du vil opleve, at der mangler gamle udgaver af både aviser og tidsskrifter. Dette skyldes, at vores leverandører endnu ikke har kunne levere alle de materialer, der er indkøbt i perioden. De arbejder på sagen. (opdateres)
   
 10. Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?
  Fra mandag den 29. juni kan du igen benytte det åbne bibliotek på HB, dog med begrænsede åbningstid - se de nye åbningstider. (opdateres)
   
 11. Hvorfor kan vi ikke lege i børnebiblioteket, når nu institutionerne er åbne?
  Retningslinjerne for biblioteker er anderledes end for institutioner. Du er velkommen til at opholde dig i børnebiblioteket, men der vil ikke være adgang til legetøj. (opdateres)
   
 12. Hvornår kan jeg bruge bibliotekernes studierum igen?
  Du må gerne bruge bibliotekernes studierum igen. Du skal selv sørge for at rengøre bord og stol, både når du kommer, og når du går. Vi opfordrer også til, at du bruger håndsprit før og efter, eller vasker hænder. Da vi ikke har helt så mange pladser åbent som sædvanligt, vil vi gerne have, at I giver plads til hinanden i løbet af dagen.
   
 13. Hvornår begynder I at få nye bøger på hylderne?
  Vi er begyndt at modtage nye bøger, men de kommer ikke i kronologisk rækkefølge, så derfor kan du godt opleve at skulle vente på titler fra marts og april, selv om titler fra maj er kommet.
   
 14. Jeg er nervøs for at komme steder med mange mennesker. Hvordan kan jeg så bruge biblioteket?
  Vi følger det til enhver tid gældende forsamlingsforbud. Dog må der højest være 40 mennesker på Avedøre Bibliotek og Kulturhus. Vi har derfor fjernet en del af vores siddepladser, og vi er opmærksomme på, om der opstår trængsel i rummene. Hvis du er utryg eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at sende os en mail eller ringe til os i åbningstiden. Så kan vi aftale, hvordan du trygt kan bruge bibliotekets tilbud. Kontakt bibliotekerne 
   
 15. Kan man godt bruge jeres selvbetjeningsautomater?/ Er det sikkert at bruge jeres selvbetjeningsautomater?
  Vi følger anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Her vurderes det, at det er sikkert at bruge selvbetjeningsautomaterne. Vi stiller engangshandsker og sprit frem ved vores automater, som vi vil opfordre jer til at bruge, og vi vil også jævnligt gøre dem rene i løbet af dagen.
   
 16. Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?
  For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet . Bibliotekerne lukker kun langsomt og gradvist op. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit. (opdateres)
   
 17. Må jeg spise på biblioteket?
  På grund af behovet for øget rengøring må du ikke spise, når du er på biblioteket.
   
 18. Gælder forsamlingsforbuddet også hos jer?
  Ja, det til enhver tid gældende forsamlingsforbud gælder også hos os. Dog må der højest være 40 mennesker på Avedøre Bibliotek og Kulturhus. Vi har derfor fjernet en del af vores siddepladser, og vi er opmærksomme på, om der opstår trængsel i rummene.
   
 19. Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før?
  Det ved vi ikke. Det afhænger af regeringen og kommunens krisestab, der tager smittefaren meget alvorligt. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebooksider.

Se også Biblioteket åbner for aflevering og lån. Har du ikke fået svar på dit spørgsmål? Skriv til os på adressen hvbib@hvidovre.dk.

Siden opdateres efter de seneste anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, retningslinjer udstukket af regeringen og Hvidovre Kommunes beredskab.

Tags