På liv og død af Peter James

28.07.15
Red Westwood dyrker netdating og møder derigennem den flotte og velhavende Bryce Laurent. På overfladen et attraktivt match men han viser sig at være stjernepsykopat...

Bryces er en mester i at illudere. Han har opbygget en så overbevisende løgn, at han selv tror på det. På overfladen er han super charmerende men lige under lurer vanviddet. Red er på datingmarkedet og møder Bryce. Det tager mere end to år med psykisk terror før Red endelig får sparket Bryce ud af lejligheden og livet. Men det er blot indledningen til forfølgelsen. Bryce dedikerer herefter sit liv til at forfølge og terrorisere Red. Det giver en fortid  som tryllekunstner og låsesmed gode forudsætninger for. Red kommer derfor under politibeskyttelse, og det er seriens faste hovedperson Roy Grace som skal koordinere. Grace skal samtidig giftes. En fælde han tidligere har været tæt på at falde i. Kendere af serien vil vide, at Roys tidligere kæreste forsvandt sporløst på bryllupsdagen og dette mysterium udvikles løbende igennem hele serien også i "På liv og død". 

Romanen følger både Bryces stalker aktiviteter og Reds forsøg på at undgå dem. Peter James mestrer at skifte mellem flere paralelle handlinger, således at man som læser altid lige må have et kapitel mere. Det er en udfordrende skrivestil som giver romanen liv, men også stiller visse krav til såvel forfatter som læser. Jeg synes ikke det lykkes fuldstændigt. Det ændrer dog ikke på at James har skrevet en anbefalelsesværdig roman, hvor sproget er letløbende, personerne troværdige og plottet realistisk. Samlet giver det en meget læseværdig spændingsroman. 

Lån andre bøger af Peter James på biblioteket


Originally published by JLO, Skanderborg Kommunes Biblioteker.

Materialer