Sådan fornyer du

Hvis du har lånt et af vores materialer, kan du forny det her på hjemmesiden, på biblioteket eller pr. telefon. Hvis vi har skaffet et materiale hjem til dig fra et andet bibliotek, kan du nogle gange forny det på biblioteket (afhænger af ejerkommunen).

NB! Manglende titel i lånoversigt
Du vil måske komme ud for, at du ikke se kan se titlen på de lån i din lånoversigt på hjemmesiden, som du havde hjemme den 8. marts. I stedet kan der stå ”Titlen er ikke tilgængelig". Det har ikke nogen betydning for lånet, og hvis du har brug for at vide, hvilket lån der er tale om, kan du  sammenligne materialenummeret på hjemmesiden med tallet på bibliotekets hvide klistermærke på de materialer, du har lånt. Du kan også kontakte os og fortælle os materialenummeret, så kan vi slå op, hvad det er for en titel.

  • Du kan forny dit lån på biblioteket, på bibliotekets hjemmeside eller pr. telefon. 
  • Du kan forny et materiale 3 gange, så længe materialet ikke er reserveret af en anden. NB! hvis du fx fornyer 3 gange lige efter hinanden vil lånetiden ialt kun være en måned.
  • Du kan forny materialer selv efter lånetiden er overskredet, så længe det pågældende materiale ikke er reserveret.
 
Nedenfor kan du læse, hvordan du ser afleveringsdatoen for et materiale, hvordan du fornyer et af HvidovreBibliotekernes materialer, og hvordan du fornyer et materiale, vi har skaffet hjem til dig fra en anden kommunes biblioteker (det kan være et, vi har bestilt for dig, eller et som du selv har bestilt hjem via bibliotek.dk).
 
På hjemmesiden kan du kun forny materialer fra HvidovreBibliotekernes egen samling.
 

Se video om at forny materialer fra HvidovreBibliotekerne

Videon er lavet af FredensborgBibliotekerne, men det er helt det samme du skal gøre her på hvidovrebib.dk.

Sådan ser du afleveringsdatoen

Hvis du vil se afleveringsdatoen på et lån og/eller fornye et lån, skal du først logge ind på hjemmesiden (se her hvordan du logger ind) og klikke på "Min konto" øverst til højre på siden. Herefter skal du klikke på "Lån, reserveringer og mellemværende" i venstre side, eller på det antal lån, der står midt på siden under overskriften "Lånerstatus". Begge dele leder samme sted hen, nemlig til din Lånerstatus oversigt.
Pile indikerer de to steder, man kan klikke for at komme videre til oversigten over lån
 
Lånerstatus oversigten er opdelt efter, hvornår dine lån skal afleveres. Afleveringsdatoerne er fremhævet med en farvet bjælke, så du nemt kan se, hvor lang tid der er til, at du skal aflevere hvert lån. 
  • Lån, der har overskredet afleveringsdatoen, har en rød bjælke 
  • Lån, der skal afleveres i dag, har en gul bjælke
  • Lån, du må have i flere dage endnu, har en grøn bjælke

Eksempel:
Hvis det for eksempel i dag var d. 19. februar 2015, og du havde fire lån:
  • et der skulle have været afleveret d. 18. februar
  • et der skal afleveres d. 19. februar, altså dags dato
  • et der skal afleveres d. 14. marts
  • et der skal afleveres den 15. marts 
Så ville det se sådan her ud:
Lån der skulle have været afleveret før dags dato vises under en rød bjælke med teksten "Overskredne lån"
Lån der skal afleveres i dag vises under en gul bjælke med teksten "Afleveres i dag"
Lån der skal afleveres på en senere dato vises under en grøn bjælke med teksten "Afleveres senest om" og antallet af uger samt den præcise afleveringsdato

Sådan fornyer du - materialer fra vores egen samling

Hvis du vil forny et lån, skal du sætte hak ud for det lån, du gerne vil fornye, og herefter klikke på den grønne "Forny valgte" knap. På knappen står der et tal. Det er det antal lån, du har sat hak ud for, og som vil blive fornyet, når du klikker på knappen.
 
I eksemplet nedenfor har vi sat hak ud for 1 lån. Derfor står der på knappen "Forny valgte (1)"
Pile indikerer, at der er sat hak ud for et lån, og hvor "Forny udvalgte (1)" knappen er
 
Alle de lån, der kan fornyes, har en lille firkant, du kan sætte hak i.  Hvis et lån ikke kan fornyes (hvis der er mere end 7 dage tilbage af lånetiden, materialet er reserveret af en anden, eller du har fornyet det 3 gange), er der ikke nogen firkant at sætte hak i, og der står en besked ud for lånet om, at det ikke kan fornyes:
Ud for lånet står teksten "Lånet kan ikke fornyes"
 
Du kan sætte hak ud for flere lån, hvis du vil forny flere samtidig. Hvis du vil fornye alle lån, der har samme afleveringsdato, kan du sætte hak i den grønne bjælke ud for den pågældende afleveringsdatoen. Så sætter systemet automatisk hak ud for alle lån med den afleveringsdato. Tryk herefter på "Forny valgte" knappen for at fornye.
Pil indikerer, at du kan sætte hak ud for en afleveringsdato i den grønne bjælke, og så kommer der hak i alle lån med den afleveringsdato
 
Når du har fornyet dine materialer kommer der en boks frem på siden, hvor der står at din fornyelse er gennemført. De lån, du har fornyet, er nu rykket ned under en ny afleveringsdato i oversigten, og de  lån, der først skal afleveres, står nu øverst. I eksemplet nedenfor har vi fornyet "Lawless". Hvis du sammenligner med billedet ovenfor, kan du se, at dets afleveringsdato har ændret sig.
Pile peger på grøn boks med teksten "Lawless er fornyet" og på at Lawless nu står under en ny afleveringsdato.

Sådan fornyer du materialer, vi har skaffet fra et andet bibliotek (”Fjernlån”)

Hvis vi har skaffet et lån hjem til dig fra en anden kommunes biblioteker (et fjernlån), kan du forny det hjemmefra via hjemmesiden med forbehold for, at fornyelsen efterfølgende kan blive afvist af den kommune, som ejer materialet.