Links til slægtsforskning

Er du interesseret i slægtsforskning? Har du brug for et sted at starte? Så kig nærmere på de links vi har samlet, og brug dem til at starte din rejse i slægtenshistorie...

På kurset "Slægtsforskning på nettet" giver vi en introduktion til slægtsforskning og vejleder i, hvordan man søger i nedenstående baser:

Dansk Demografisk Database
I Dansk Demografisk Database kan man søge efter oplysninger i forskellige kilder. Man kan søge efter enkeltpersoner, når man har lidt information i forvejen. Desuden skal de personer, man leder efter, findes i databaserne. Der arbejdes hele tiden på at tilføje flere data til databaserne af både frivillige og professionelle. 

Arkivalier Online :
Arkivalieronline.dk giver adgang til at læse kirkebøger og folketællinger i form af billedfiler.

Politiets Registerblade
Dette website indeholder en digital version af Københavns politis registerblade, som blev ført fra 1890-1923. Registerbladene er den første centrale personregistrering af hele befolkningen i København, og er en forløber for Folkeregistret. Der findes i alt omkring 1,4 millioner registerblade. 

Andre nyttige links: 
Historie-online.dk :
Sådan komme du i gang - blandt andet med skabelon til anetavle m.v. 

Slægt og data
Oversigt over forskellige programmer til at holde styr på slægtsforskningen. 

Københavns stadsarkiv
Stadsarkivet passer på københavnernes og Københavns historie. De har en omfattende samling af arkivmateriale om byens historie, som du kan benytte enten på læsesalen eller på nettet. Samlingerne er skabt ved, at Stadsarkivet altid har været tilknyttet til byens styre og har haft til huse på rådhuset. I dag indsamles arkivmateriale fra hele Københavns Kommune.

Statens arkiver 
Landsarkivet for Sjælland blev lagt sammen med Rigsarkivet fra 2012 . 

Frederiksbergs stadsarkiv :

www.sogn.dk :  
Oplysninger om sogne i folkekirken. 

Sogne i København
København, hvilke gader hører til hvilke kirke sogne.