Anbefalinger

AI - kunstig intelligens

Hvad er kunstig intelligens?, hvordan fungerer chatGPT? og tager maskiner magten? - her er lidt podcasts og læsestof til dig der er nysgerrig på det

Af Mette Fairgrieve

Podcasts

Kunstig intelligens - sådan 'kopierer' computere din hjerne (Ereolen)
Podcast. Kunstig intelligens findes overalt i vores hverdag, men hvordan fungerer en 'digital' hjerne egentlig?

Spøgelset i maskinen (Danmarks Radio)
En podcast om alle de fascinerende, skræmmende og gakkede historier, der hænger sammen med jagten på at skabe kunstig intelligens. Noget af mest mindblowing, der sker lige nu i verden, handler om AI - der kommer til at ændre vores liv og fremtid på alle mulige måder. Men bliver det vores redning eller vores undergang?

Promt (Danmarks Radio)
DR's podcast om kunstig intelligens. Fremtiden er her, for kunstig intelligens kan alt fra at diagnosticere dig, komponere det perfekte popnummer - og måske endda føre en krig. Hver uge nærlæser tech-analytiker Marcel Mirzaei-Fard og hans nærmeste kollega Henrik Moltke, DR's teknologikorrespondent, de største historier om den teknologiske udvikling, der ændrer vores verden, politik og væren - og spørger, om AI er ven eller fjende.

Maskinstorm (Dagbladet Information)
Hvordan vil kunstig intelligens forandre vores verden? I podcasten ’Maskinstorm’ inviterer Informations fagmedarbejdere en række eksperter i studiet for at forsøge at finde svar på netop det spørgsmål.

Podcast fra AI Danmark
Mange forskellige emner, hvor AI kan bruges. På ret højt teknisk niveau. Bag podcastene står: Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og IT-Universitetet. 

Bøger