• Film (net)

DR Bonanza

(2014)
Du lærer, hvad Bonanza er, og du ser, hvordan du går igang med at se og høre fra DR's arkiver.

Materialets indhold

Med kurset lærer du, hvad du kan se på DR Bonanza, hvordan du udvælger indhold fra arkivet, samt hvordan du bruger afspilleren.

Bonanza er et projekt, som DR søsatte den 16. januar 2008 og er en del af DR's Kulturarvsprojekt og har som fokus at sikre DRs arkiver af TV-programmer gennem digitalisering samt at øge anvendelsen af arkivernes indhold. Og det fortsætter mange år endnu. Så find de gamle tv-udsendelser du har savnet her.

DR Bonanza

Du bliver introduceret til DR Bonanza, som indeholder DR's egne programmer og udsendelser, TV-serier, quizprogrammer, sportsbegivenheder, dokumentarudsendelser og meget andet godt. Kataloget er bugnende, for der er meget i DR's arkiver, hvilket gør det til en mangeårig proces, der blev påbegyndt en digitalisering til gavn for den danske befolkning den 16. januar 2008. I en prioriteret rækkefølge tager man fat på materialet og restaurerer, hvis nødvendigt.

Videoen giver først en introduktion. Dernæst ser du, hvordan du kommer ind til DR Bonanza. Du ser, hvordan du søger i arkivet og ser, hvilke resultater din søgning har givet. Et program vælges ud, og detaljerne på indholdet bliver vist. Afspillerens muligheder bliver forklaret, og du ser, hvordan du får fuld skærmvisning. Til sidst ser du muligheden for at dele din oplevelse med andre via de sociale medier og på e-mail.

Projektet har i følge DR selv taget navn efter den amerikanske TV-serie "Bonanza" (1959-73).
I USA satte TV-serien den milepæl at være blandt de første TV-serier i 1959 at blive optaget og vist i farver - noget, der først blev almindeligt på de amerikanske TV-stationer i sensommeren 1965. [red.]

bonanza = mineudtryk for en rig malm eller en rig del af et malmlegeme. En mine er en "bonanza", når den udnyttes med overskud, i modsætning til en "boranza", en forekomst, der ikke er økonomisk.
Kilde: Den store Danske Encyklopædi

Ressourcer og videre research:
DR Bonanza
Dansk Radio - historiske radiobølger fra æteren
DR-Museum

Mere på ekurser.nu