• Film (net)

Skil guldkorn fra nonsens på internettet

(2016)
Vi ved godt at alt på internettet ikke er lige god information. Men hvordan vurderer man om en kilde er pålidelig og hvordan forholder man sig kritisk til indholdet? Det er væsentligt at være

Materialets indhold

Vi ved godt at alt på internettet ikke er lige god information. Men hvordan vurderer man om en kilde er pålidelig, og hvordan forholder man sig kritisk til indholdet?
Det er væsentligt at vurdere den information, der strømmer ud på nettet, hvad enten man skal bruge det til en opgave, holde sig orienteret eller lade sig påvirke af holdninger. Få her en guide til kildekritik og kildevurdering, så du kan skille guldkorn fra nonsens på internettet.

Hvorfor er det vigtigt at vurdere en webkilde?

Det er meget nemt at distribuere falske nyheder via sociale medier, udgive publikationer på eget forlag uden redaktionel gennemlæsning, og sende politiske, religiøse eller kommercielle budskaber ud på diverse hjemmesider. For at undgå at bruge useriøse kilder som grundlag for sin studieopgave, eller lade sig påvirke af falske rygter, er det væsentligt at være i stand til at kunne vurdere kilderne kritisk på nettet.

Sådan kan du vurdere en webkilde

I denne video får du en guide til, hvordan du kan vurdere kilder fra internettet.

Du kan også printe guiden ud i dette kursus' trin for trin vejledning.

Mere på ekurser.nu