• Film (net)

Find kilder til opgaveskrivning med Mediestream

(2018)
I Mediestream kan du finde gammelt dansk avisstof, som kan være gode kilder til opgaveskrivningen.

Materialets indhold

Introduktion og søgevejledning til Mediestream, hvor du kan finde gammelt dansk avisstof. Et godt redskab når du skal skrive opgave om danske emner i historie og samfundsfag, hvor du skal bygge opgaven på primærkilder.

Introduktion til Mediestream

Mediestream indeholder millionvis af digitaliserede danske avissider langt tilbage i tiden. Mediestream er derfor et fantastisk sted at finde primærkilder til at dokumentere den tid du arbejder med i historie- eller samfundsfagsopgaven. I denne video giver vi dig en introduktion til mulighederne i Mediestream.

I den næstfølgende video kan du få tips til søgning, så du kan finde de avisrubrikker som lige indeholder det du skal bruge til din opgave.

Alle kan søge i Mediestream.dk.

Men du kan kun se indholdet på fremsøgte avisside, hvis siden er ældre end 100 år, eller hvis det er fra en ophørt avis.

Er avissiden fra en ophørt avis og nyere end 100 år, skal du dog møde op på biblioteket for at få adgang. Her giver de fleste biblioteker adgang til indholdet via Mediestream.

Skal du bruge avisstof der er nyere en 100 år har bibliotekerne normalt også andre muligheder for fremskaffelse. Men Mediestream er et godt sted at finde henvisning til avis og dato for det indhold du kan bruge.

Tips til din søgning i Mediestream

Få tips til hvordan du finder frem til de avissider der indeholder det du skal bruge i denne video.

Se evt. også Trin for trin vejledningen i dette kursus.

Mediestream indeholder foruden aviser også digitaliserede radio-og tv-udsendelser fra danske kanaler samt tv-og biografreklamefilm.

Men det er muligt at afgrænse din søgning til kun at omfatte avisstof.

Mere på ekurser.nu