Anbefalinger

Barnestjernernes brutale biografier

Forbitres du over, at du ikke nåede at blive barnestjerne? Vi har samlet fire fremragende celebrity-biografier, som måske kan nuancere stjernejobbet en smule.

Af Mette Fairgrieve

Den tidlige start

Matthew Perry var 10 år, Jenette McCurdy 9, Elliot Page 10 og Britney Spears 11 år, da de hver især debuterede på skærmen. 

Rettelse: Britney Spears startede faktisk med at tage dansetimer, da hun var 3 år gammel, og har siden været badet i et rampelys, som ikke rigtig slukker igen.

Bagsiden af berømmelsen

Fra en kontorstol i provinsdanmark lyder det måske besnærende at være kæmpestjerne i USA (og resten af verden). Men efter at have læst beretninger fra fire vidt forskellige mennesker om deres vej ind i showbiz, de uendelige timers forberedelse og endeløse auditions, den hysteriske berømmelse og den konstante overvågning, paparazzo, sladder, identitetskriser, misbrug og spiseforstyrrelser, så må man konkludere, at prisen er vanvittigt høj. 

Det er også hjerteskærende at læse om det pres og manipulation, som flere af dem oplever fra deres nærmeste - helt ekstremt bliver det i Jenette McCurdys tilfælde. 

Alle fire bøger er virkelig velskrevne, og kan lære os noget ret essentielt om den opmærksomhedsøkonomi som både menigmand og (barne)stjernerne er en del af.