Anbefalinger

Faktalink: Fake News og Donald Trump

Fake News er historier som ligner nyheder, men ikke er rigtige. Hvad sker der hvis de nyheder folk læser, ikke passer?

Af Mette Fairgrieve

Tags

Børn 7-12 år Unge 13+

Fake news

I dag får flere og flere deres viden fra de sociale medier, og det har skabt problemer med falske nyheder. Men også de etablerede nyhedsmedier spreder falske nyheder, der fordrejer fakta, viser en ny dansk undersøgelse. Det er historier som ligner nyheder, men som enten er opdigtede eller fordrejer sandheden. Den amerikanske præsident Donald Trump er en central figur i debatten om fake news.

Læs den fulde artikel på Faktalink
Læs den fulde artikel på Faktalink (for børn)

Donald Trump

Donald Trump var USA’s 45. præsident. Han er blevet kendt for at komme med udokumenterede påstande og kalde oplysninger og meninger, han ikke bryder sig om, for ’falske nyheder’. Inden Donald Trump meldte sig som præsidentkandidat, var han en kontroversiel forretningsmand og tv-personlighed. Som præsidentkandidat blev han kendt for mottoet ’Make America Great Again’. Hans politiske linje er præget af nationalisme, populisme og fjendtlighed over for blandt andre muslimer og mexicanere.

Om Faktalink

Faktalink er en uundværlig livline i undervisningen, opgaveskrivningen og i projektarbejdet. Her får du overblik over historiske og samfundsaktuelle emner. Faktalink light-artiklerne er udarbejdet specielt til elever på mellemtrinnet og i sprogskoleundervisningen for voksne. Alle artikler er udarbejdet af fagkyndige skribenter og er forsynet med kilder, links og filmklip.

Hvordan får du adgang til Faktalink

Vi har samlet bøger fra vores bogbase om Fake News og Donald Trump, hvis du vil læse mere i dybden om emnet: