Velkommen til vores nye hjemmeside

Rigtig mange ting er præcis, som du kender det. Men siden har fået et tydeligt ansigtsløft, som betyder, at alting ser anderledes ud.

Af Mette Fairgrieve

En del indhold og nogle enkelte funktioner har fået nye pladser. 

Måske skal du lige vænne dig til det – klik lidt rundt på siden og under din brugerprofil, så finder du nok det, du søger. 

Og ellers hjælper vi gerne! Kom forbi biblioteket eller ring, så guider vi dig.

 

Hvad betyder den nye hjemmeside for dig?

 

Log ind

Du logger ind på din brugerprofil samme sted som på den gamle hjemmeside: I øverste højre hjørne ved at klikke på ikonet, der forestiller en person.

Dit overblik

Når du er logget ind, kommer du til ”Dit overblik”. Her ser du en oversigt over det, der er relevant for dig som låner. 

Se alle lån – både fysiske og digitale

På den nye hjemmeside kan du se alle dine lån, når du klikker på ”Lån”. Her vises ”Overskredne lån”, ”Lån” og som noget nyt også dine ”Digitale lån”, så du har et samlet overblik. Dine digitale lån afleverer stadigvæk sig selv.

Lån samlet efter afleveringsdato

Som noget nyt kan du vælge at se dine lån samlet efter, hvornår de skal afleveres. Har du flere lån med samme afleveringsdato, kan du altså vælge at se dem grupperet.

Reserveringer – både fysiske og digitale

Under menupunktet ”Reserveringer” får du nu et samlet overblik over dine reserveringer. Siden er opdelt i: ”Klar til afhentning”, ”Fysiske reserveringer” og ”Digitale reserveringer”.

Interesseperiode

Måske har du reserveret en bog eller andet, du kun er interesseret i at modtage inden en vis dato. På den nye hjemmeside kan du ændre interesseperiode på den enkelte reservering – ikke via brugerprofilen som i dag. Du modtager ikke en reservering hurtigere ved at ændre interesseperioden. Hvis perioden udløber, forsvinder din reservering – præcis som i dag.

Reserveringer på pause

Hvis du for eksempel skal ud at rejse og ikke vil risikere, at den længe ventede bog kommer hjem til dig, mens du er væk og ikke kan hente den, kan du sætte dine fysiske reserveringer på pause. På den måde beholder du din plads i køen, mens du er væk, og din reservering aktiveres igen, når din pause udløber. 

På den nye hjemmeside sætter du dine reserveringer på pause øverst under ”Dine reserveringer”.

Huskeliste

På den nye hjemmeside bliver det lettere at finde din huskeliste med materialer, du har ”sat hjerte ved”. På forsiden af hjemmesiden kan du gå til din huskeliste ved at klikke på hjerte-ikonet i øverste højre hjørne – når du er logget ind. Huskelisten samles og opdateres på tværs af forskellige bibliotekers hjemmesider – hvis du er låner i flere kommuner – og i appen Biblioteket. På den måde har du altid din fulde huskeliste ved hånden.
 

Vi håber, du bliver glad for den nye hjemmeside!

Vi arbejder løbende på at forbedre siden, og udbedre de fejl og mangler som vi kender til.

Har du forslag og ideer - eller skulle du mod forventning støde på noget uhensigtsmæssigt - så er du altid velkommen til at kontakte os.